Mooie samenwerking Opvoedpunt Leeuwarden/GGD Fryslân met Hersenstichting over het puberbrein

27-05-2019

 

Pubers.. Begrijpt u ze? De hersengebieden van het puberbrein maken een grote verandering door tijdens de pubertijd en brengt het typische pubergedrag te weeg. Hierdoor ontstaat vaak een periode waarin het voor ouders soms moeilijk is hun kind te begrijpen. Bij het opvoedpunt komen dan ook met grote regelmaat vragen binnen van ouders over het pubergedrag van hun kind.
Ook de Hersenstichting kreeg zoveel vragen van ouders over pubergedrag, dat ze er een speciale lezing over hebben samengesteld. Deze lezing over ‘’puberhersenen’’ geven zij op dinsdag 4 juni a.s. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Basisschool (Nijdjip/Twa Fisken).   

Marja Steegenga van de Hersenstichting zal deze lezing verzorgen samen met onze pedagoog Jolanda Verschure van het Opvoedpunt Leeuwarden en 12+ verpleegkundige Anneke Westerhuis-Veenstra van GGD Fryslân. Na de lezing van Marja, is er gelegenheid om onder leiding van Jolanda en Anneke met elkaar na te praten. Zij kunnen u ook praktische tips en adviezen geven over het omgaan met je puber in de thuissituatie.

Deze avond is uiteraard interessant voor ouders maar ook voor ieder die in aanraking komt met pubers of er graag meer over wil weten.

Aanmelden kan tot uiterlijk 31 mei bij Tjitske Faber (Happiness Collectief Grou) via mail@tjitskefaber.nl. U ontvangt dan een bevestiging. Aan de avond zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

We zien u graag!