Agenda

 

  • Week van de Opvoeding 7 t/m 13 okober 2019

De Week van de Opvoeding staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Het centrale thema is dit jaar: Hand in hand. Tijdens deze week verzorgt het Opvoedpunt Leeuwarden binnen de gemeente Leeuwarden diverse activiteiten:

Maandag 7 oktober
Gastcollege biopsycholoog Martine Delfos. Een gastcollege voor professionals die met kinderen werken in de gemeente Leeuwarden. Dit college gaat over het vaderschap; 'Hand in hand met vaders'. Opgeven kan tot maandag 27 september.

Dinsdag 8 oktober
Workshop 'Pubermind'. Een workshop voor ouders en kinderen van groep 8 van de basisschool De Twamêster. Ouders krijgen voorlichting over de pre-pubertijd en de kinderen spelen het spel 'Pubermind' onder begeleiding van de pedagogen van het Opvoedpunt. Ook koken de kinderen een heerlijke maaltijd voor hun ouders en gaan ze daarna met zijn allen gezellig om tafel!

Woensdag 9 oktober
Koffieochtend tijdens de Week van de Opvoeding op de Trije Doarpen Skoalle in Reduzum. Samen een kopje koffie of thee drinken, kennis maken en elkaar ontmoeten! Aanmelden is niet nodig, we zien je graag!

Woensdag 9 oktober
Ontspanningsles met je kind! Een uurtje samen met je kind op de mat bewegen en relaxen onder begeleiding van relaxjuf Doortje! Deze activiteit is voor ouders met een kindje tussen de 2 - 4 jaar. Locatie: Gezondheidcentrum Stiens, Grieneleane 5, 1e etage. Aanmelden kan tot 7 oktober via c.tijssen@ggdfryslan.nl of m.kokshoorn@ggdfryslan.nl

Speelroute op de Kelders
Een route voor ouder en kind op de Kelders in Leeuwarden. Gezellig samen een speelpot maken bij café Blikspuit, Kinderboekenwinkel De Toverlantaarn of het Stenen Tijdperk. Daarnaast biedt deze dag: voorleesmomenten, akoestische liedjes over opgroeien, de impact van een compliment, een pop-up inloopspreekuur van de pedagogen van het Opvoedpunt en een kinderdisco met dj M@rcello! Aanmelden is niet nodig, we zien je graag! (check onder het 'nieuws' de flyer en meer informatie, of neem gerust contact met ons op via info@opvoedpuntleeuwarden.nl)

 

 

  • Koffieochtenden met opvoedthema’s

Een koffieochtend samen met onze pedagoog Jolanda Verschure van het Opvoedpunt voor alle ouders van de kinderen op de  basisschool en de peuterspeelzaal in Reduzum. Thema zijn o.a. Opvoedpartyspel, speelgoed, zindelijk worden, slapen, regels & grenzen, voor jezelf opkomen, omgaan met social media.

Woensdag 9 oktober 2019, 12 december 2019, 12 februari 2020 en 16 april 2020.
Start bij het brengen van de kinderen vanaf 8.30 uur.
Locatie: Trije Doarpen Skoalle Reduzum
Aanmelden is niet nodig. Wij zien je graag! 

Meer informatie:  info@opvoedpuntleeuwarden.nl

 

  • Social Media avond voor opvoeders van (pre)pubers in Grou

Hoe ouder je kind wordt, hoe zelfstandiger het omgaat met media. Dat roept veel vragen op.Kinderen zijn 24/7 online en hoe sluit je aan bij een wereld waar je  geen zicht op hebt als ouders. Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen en hoe ga je hier als ouders nu en in de toekomst mee om.Het is juist in de omgang met media belangrijk om te beseffen wat je rol als ouder is. Onderzoekers zijn het er namelijk over eens dat je meestal niet zonder meer kunt zeggen van bepaalde mediaproducten dat ze schadelijk zijn, omdat het bijna altijd afhangt van de manier waarop ouders hun kinderen erbij begeleiden. Hoe doe je dat? Samen gaan we op zoek naar antwoorden op:  Donderdag 30 januari 2020.  Meer info volgt!